Koç Üniversitesi
İngilizce Yeterlilik Sınavı Hazırlık Eğitimi

KUEPE sınavı, Koç Üniversitesi’ne başvuran öğrenciler için önemli bir adımdır. Sınav, öğrencilere hem akademik hem de profesyonel hayatlarında başarılı olabilmeleri için gerekli olan dil becerilerini kazanma fırsatı sunar. Bu sayede öğrenciler, üniversite hayatları boyunca ve sonrasında uluslararası düzeyde rekabet edebilme yetkinliğini elde ederler.

7/24

Program İle İlgili

Daha fazla Detay İçin

Lütfen İletişime Geçiniz...

Sınav Kaç Bölümden Oluşur?

Bu sınav, öğrencilerin İngilizce dil yeterliliklerini değerlendirir ve üniversiteye girişte veya İngilizce hazırlık programından muafiyet sağlar. Sınav, okuma anlama, dil bilgisi, dinleme ve konuşma becerilerini ölçerek öğrencilerin akademik başarılarına uygun düzeyde yerleştirilmelerini sağlar

– Uzun Metin (900-1000 kelime): Ana fikirleri anlama, destekleyici detayları bulma, bağlamdan anlam çıkarma, parafraz yapma ve yazarın amacını anlama gibi konuları değerlendiren 10 soru. (main ideas, supporting details, inference, context-based meaning, paraphrasing, author’s purpose)

– Kısa Metin (500-700 kelime her biri): Her biri 5 soru olmak üzere, uzun metinle benzer alt becerileri hedefleyen metinler.

– Bölüm 1: Yapı (400 kelime): Dil yapısını değerlendiren 10 soru. (language structure)

– Bölüm 2: Kelime Bilgisi (400 kelime): Akademik kelime kullanımını değerlendiren 10 soru. (academic vocabulary usage)

– Bölüm 1: Dinlerken (Röportaj): Ana fikirleri anlama, konuşmacının amacını, çıkarımları, destekleyici detayları ve spesifik bilgileri değerlendiren 5 soru. (main ideas, speaker’s purpose, conclusions, supporting details, specific information)

– Bölüm 2: Dinleme ve Not Alma (Ders): Verilen başlıklar altında not alma becerisini değerlendiren 10 soru. (note-taking skills under given headings)

– 1 Soru: Akademik veya güncel konular üzerine yaklaşık 450 kelime uzunluğunda akademik deneme. Prompt’ı anlama, bağlantı, uygunluk, akademik kurallara uygunluk, fikir üretimi, gerekçelendirme, dilbilgisi ve kelime çeşitliliği aralığını değerlendirir. (academic essay, coherence, relevance, academic conventions, idea generation, justification, grammar, vocabulary range)

– Giriş: Öğrenci bilgisi ve ısınma (puanlanmaz).

– Bölüm 1: Kişisel deneyim soruları.

– Bölüm 2: Belli bir süre içinde bir konuda görüş bildirme.

– Bölüm 3: Bölüm 2 ile ilgili takip soruları.

Koç Üniversitesi
İngilizce Yeterlilik Sınavına nasıl hazırlanırsınız?

Academicist, alanında uzman akademisyen eğitmenler ve güvenilir materyaller ile hedefinize giden yolda güvenli adım atmanıza yardımcı olur. Verilen eğitim sürecinde hedefiniz ve vaktiniz dikkate alınarak kişiye özel bir program üzerinden ders planlaması yapılır.

small_c_popup.png

Bizim İle İletişime geçin

Eğitim programlarımız ile ilgili daha fazla bilgi için bize yazın.